Както се казва - „сезоните идват и си отиват“ и заедно с тях идват някои уникални цветни тенденции, които имат способността да трансформират интериорните пространства.

Тенденционните тазгодишни цветове за есенния сезон на 2020 са вдъхновени от света на модата, като всеки носи със себе си свой уникален стил, който може да бъде съчетан с красиви интериорни аксесоари и дизайн. Независимо дали става въпрос за нюанси на искрящо шампанско, смели мангови текстури или дръзки тъмночервени тонове, изглежда има повтаряща се идея за затоплящи тонове, които ще ви примамват да останете на закрито и да се възхищавате на трансформацията на стаята си.

Имайки предвид това, ето някои от предстоящите цветни тенденции за фототапети от 2020 г.

Шампанско.

„Тост за шампанското“.

Сивите тонове и текстури, които доминираха в света на интериорния дизайн през последното десетилетие, се заменят с по-естествения и по-топъл аналог - шампанското. Тази трансформация е идея, която Хелена Хортън - ентусиастка на интериорния дизайн, е обозначила като „Бежовото е новото сиво“. Този път обаче с по-съвременен и луксозен обрат в палитра от шампанско.

Защо шампанското е толкова популярно?

Шампанското доминира в света на интериорния дизайн от няколко години, но въпросът е защо? Много любители на интериора приписват тази популярна цветова палитра като щастлива среда между бежовото и на сивото. Въпреки това, за разлика от тоновете типични за тези цветове, шампанското влива метални тонове и текстури, защото и двете включват златни и сребърни тонове.

Интериорната писателка и блогърка Кейт Сейнт Хил, обобщава разнообразието от цветове на шампанското, изобразявайки го като мек и натуралистичен цвят, който се състои от спектър на бели, пясъчни нюанси, камилски тонове, тъмно, млечни кремове, бисквитени нюанси и овесени ядки.

Шампанското често се смята за консервативен цвят, но ние смятаме друго.

Този модерен цвят добавя земен щрих към интериора и създава успокояваща среда - идеална за есенния сезон. Той осигурява свобода при проектирането на дома ви, като ви позволява да играете с метални аксесоари като злато и сребро, добавяйки блясък и изтънченост в скучното пространство.

Манго

Готови ли сте за спокойствие?

Един сочен екзотичен плод е вълнуващ сам по себе си, но когато говорим за този цвят от гледна точка на интериора го разглеждаме като цвят на желанието и чувствеността - един смел цвят, способен да донесе усещането за топлина и да увеличи чувството на щастие и удовлетворение.

Мангото е цвят, който символизира есента, така че наистина не сме изненадани, че този тон е в тенденциите на есен 2020. Той предава добре усещането за топли залези и пожари, което го прави още по-примамлив за уюта в новото ви вътрешно пространство.

Мангото също крещи - НЕКА ИМА ПОВЕЧЕ енергия и забавление! Подобно на повечето смели цветове мангото може да бъде включен като акцентен цвят за тапети, бои и декорации. Дори не е необходимо да е основната цветна тема за една стая, тъй като малко от него може да свърши тази работа.

Тъмночервено

Тъмночервените цветове внасят драма, енергия и страст в съвременните интериорни пространства. Това е класически и вечен нюанс, който продължава да доминира в списъците като най-търсения тон - идея, обоснована от Sherwin-Willians, които обозначиха „Cavern Clay“ като цвят на годината през 2019 г. И ние не се съмняваме, че различните нюанси на червеното ще продължат популярността си през есенния сезон на 2020.

Подобно на мангото, тъмночервеното добавя изтънченост и топлина към всяка стая. Известно исторически като цвят на романтиката и любовта, червеното е известно също с това, че ускорява метаболизма ви, повишава сетивата и придава чувство на динамичност и страст. Единственото нещо, което този цвят със сигурност не е, е скучен!

Можете да го използвате като цветен акцент или като преобладаващ цвят. Също така можете лесно да го комбинирате с други нюанси, за да създадете красива атмосфера. Вземете за пример нашия червен флорален тапет. Ярките акценти от тъмночервено със сигурност спират вниманието. И все пак шарените части с неутрални кафяви цветове придават цялостен мек вид, идеален за спалня.

Намирането на баланс между модерни и смели цветове за вашите интериорни трансформации никога не е било по-лесно, с такъв асортимент от завладяващи цветове и дизайни. Тук във Fototapeti.bg имаме набор от фототапети, които ще ви вдъхновят да декорирате интериора си за новия есенен сезон.