Pantone току-що обяви, че не цветът, а цветовете на година 2021 са: PANTONE 13-0647 Illuminating - озаряващо жълто и PANTONE 17-5104 Ultimate Grey - неутрално сиво. Институтът по цветове определи тази комбинация като „брак между оптимизъм и сила“.

Въпреки че очакванията бяха големи, изборът е изненада за всички нас. Не само защото за първи път неутрален цвят е избран за цвят на годината, но и защото значението зад тази селекция има силно значение във времето, в което живеем.

Миналата година Classic Blue беше избран, за да увенчае времето на промяна и началото на ново десетилетие. Като на шега този син оттенък стана част от непредсказуеми промени, които белязаха 2020г по целия свят. 

Значението зад Illuminating and Ultimate Grey

Зад избора на Pantone винаги има обширни изследвания, базирани на индустрията и модните тенденции. Настоящата пандемия върна човечеството във времена, в които да направим равносметка за най-важните неща в живота, но и да имаме озаряващи надежди за бъдещето. Именно това символизират двата цвята.

Illuminating е жив жълт цвят, който ни напомня за щастие, жизненост и слънчево греене, докато Ultimate Gray е неутрално сиво, което ни напомня за вечните елементи и стабилност.

Комбинация на цветовете на годината 2021 + другите цветове

Наличието на два цвята ни дава възможност за множество цветови комбинации, което е страхотно. Въпреки това може да не е толкова лесно, колкото изглежда, когато двата цвята са толкова различни.

Ето няколко идеи за цветни палитри, които включват Pantone Illuminating и Ultimate Grey, които можете да включите във вашите комбинации:

Ето и няколко тапети и фототапети, които са съчетали тези модерни цветове:

Фототапет Боядисани тухли

Фототапет Боадисани тухли

Фототапет Слънчогледи

Фототапет Слънчогледи

Фототапет Жълто цвете

Фототапет Жълто цвете

Дизайнерски Тапет Santas Gray

Дизайнерски Тапет Santas Gray

Фототапет Concreto

Фототапет Concreto

Фототапет Бруклински мост

Фототапет Бруклински мост

Фототапет Бетонна стена

Фототапет Бетонна стена