Меню
Your Cart

Как да изберем фототапет?

Основни насоки при избор на фототапет

Липсва ли атмосфера във Вашата стая? Чувствате ли се сякаш белите стени се нуждаят от нов и вълнуващ вид? Какво ще кажете да внесете цвят и подходяща обстановка на мястото където искате да си починете? Няма друга форма на декор , която да повлияе по такъв начин на пространството както фототапетите. Във Фототапети.БГ, Вие ще намерите хиляди вълнуващи предложения между които да избирате, но също така имате възможността да създадете фототапет от собствените си снимки или картини. Дори можете да изберете размера на Вашия фототапет – от минимален размер 1 квадратен метър до толкова голям, колкото въображението Ви.

 

размер фототапет

 

Размерът има значение

Номерът за създаване на идеалния декор с фототапет е да изберете правилният размер. Той може да бъде частично поставен на стената, без да покрива цялото пространство. В този случай трябва да вземете предвид цвета, текстурата и правилната позиция на тапета.

Фототапетите могат да се поставят и на цяла стена за задаване на основен тон в стаята. С поставяне на цялата стена ще добавите по-голямо визуално въздействие, което ще бъде и основен акцент в интериора на стаята.

пример за размер

 

Правилните цветове!

 

пример за цвят

Цветовете са огромно значение, когато решавате кой фототапет да изберете. Можете да постигнете релаксираща атмосфера или да стимулирате сетивата си.

Отнема значително количество от време да прегледате нашата огромна колекция от изображения, за да пресъздадете атмосферата която желаете в стаята. Затова ако сте решили да декорирате малка стая, изберете по-светъл цвят с прост дизайн, който да не "затвори" пространството. Фототапетите не е задължително да са с твърде сложни детайли. Например: изберете светла тема за стаята на детето - цветни контури на планини с няколко балона или хубав фон.

За по-голяма стая можете да си позволите тъмни образи, които да хванат окото, когато влезете. Например: голям градски пейзаж за хола, с който да изпълните Вашата стая с елегантна атмосфера.

 

цветове

 

Подходящо за Вашият характер!

Темата на фототапета трябва да отразява вашата личност. Важно е да изберете изображение, което ще бъде удоволствие да погледнете всеки ден. Насочете се към тема, която отразява кой сте или това, което обичате.

пример 1

Location, location, location!

 

пример 2

 

Къде поглеждате за първи път, когато влезете в една стая? Помислете върху това, за да изберете най-доброто място и пространство, където да разположите новият си декор. Различните стаи имат свои собствени особенности и тук сме събрали за Вас някои важни бележки, които да Ви помогнат при избора:

Спалня: Пространството над леглото може да бъде основната фокусна точка. Изберете по-малък размер фототапет, който да поставите над леглото или все пак ако покрива цялата стена, нека акцента на снимката да не се губи зад таблата на леглото или някой гардероб/шкаф.

Трапезария: Основната Ви стена е в зависимост от това къде очите ви попадат при влизането на стаята.. Покриване на цяла празна стена, която да се впише със стила на мебелите, ще добави основният акцент в стаята, където семейството прекарва най-голямата част от времето си.


Баня: Използвайте стената срещу огледалото, за да добавите тон дори и в отражението му. Подходящи са екзотични дъждовни гори и други природни пейзажи, които да Ви помогнат да релаксирате при вземането на душ/вана. Можете да изберете и по-ярък фототапет, който да добави енергия и жизненост в това пространство.

Кухня: Без много усилия и без да покривате цяла стена, можете да добавите специален завършек на Вашата кухня. Можете да изберете интересни снимки на храни, напитки или забележителни пейзажи. Самозалепващите фототапети са чудесна възможност да покриете гръб на кухня или остарели шкафове.